Щастливи се завърнаха от Италия талантливите певици от детския хор „Дунавски вълни“ към Общинския детски център за култура и изкуство с диригент Весела Тодорова. Съставът донесе първа награда от 12-ия европейски фестивал за младежки хорове „Джузепе Зелиоли“ в италианския град Леко. 
Под ръководството на диригентката Тодорова и в съпровод на пиано на Гергана Вичева русенските таланти представиха България на престижния форум. Те изпълниха 24 творби от източноправославна и западноевропейска религиозна и полифонична музика. Част от тях бяха включени в Свещената меса, изпълнена при закриването на фестивала в базиликата „Сан Николо“ и излъчена директно от италианската телевизия RAI UNO. Русенските деца отправиха посланието за мир и разбирателство заедно със свои връстници от Белгия, Украйна, Полша, Чехия, Словакия и Италия. 
Освен религиозна музика, участниците във фестивала имаха възможността да покажат музикалните традиции и идентичността на своите народи на фолклорна вечер на площад „Гарибалди“, предшествана от парад с национални костюми, песни и танци.  
ОбДЦКИ и хор „Дунавски вълни“ са признателни на общинската фондация „Русе - град на свободния дух“, с финансовата подкрепа на която се осъществи участието във фестивала в Леко.