Празнична света литургия за деня на една от най-почитаните български светици - св.Марина, отслужи вчера в манастира в Каран Върбовка Русенският митрополит Наум. Той води службата в съслужение с духовници от Русе и епархията, като специален гост бе архимандрит Атанасий от българската черква в гръцката столица Атина. 
По традиция след литургията и водосвета стотиците миряни, събрали се за храмовия празник на манастира „Св.Марина“, опитаха от курбана, приготвен за всички гости. Мнозина от тях си напълниха и вода от целебното аязмо близо до обителта. 
Ден преди това, в навечерието на празника, владиката Наум и неговият гост архимандрит Атанасий заедно с русенски свещеници отслужиха литургия и в друг манастир, носещ името на светицата. Това стана в Сяновския манастир „Света Марина“, където също има лечебно аязмо - и то е известно като единственото запазено в Добруджа. На богослужението присъстваха много миряни, но също и деца и младежи, които в последните седмици участваха в православен лагер в Сяновския манастир.