Връзка, започнала покрай запознанство и разговори по скайп, стана повод изпечен престъпник да прекрачи прага на затвора.
Любовната афера стартирала през януари 2014 година, а няма и месец по-късно момичето поканило своя интернет любим да му гостува. Мъжът пристигнал в семейната къща на избраницата си в Тетово, но идилията приключила след 4 дни. Навръх празника на влюбените и виното - 14 февруари, рецидивистът решил да обере гостоприемните си домакини. Свил един телефон, открил портмоне под дюшека, откъдето грабнал 100 лева и 50 евро, след което отпрашил за Тервел, където живеел брат му. Парите изхарчил за гуляи, а телефонът продал за 50 лева.
Няколко дни след това, измамената любовница видяла, че в профила й във Фейсбук има снимки, които не е качвала. Това станало, тъй като активирала опция за връзка между телефона и профила й в социалната мрежа, в резултат на което всички направени снимки от телефона й автоматично се изпращали на страницата й във Фейсбук. На 1 март крадецът бил вкаран в ареста.
За отмъкнатите вещи и пари за близо 320 лева рецидивистът направи пълни самопризнания и се сдоби с облекчена присъда. На първа инстанция той бе осъден на 16 месеца затвор, след което не е обжалвал наказанието си и то вече е в сила.