Община Русе е предприела мерки и в най-скоро време три изоставени автомобила, от години зарязани пред блоковете „Камен“ и „Цена“ в „Здравец изток“, ще бъдат вдигнати. Това съобщават от офиса на ВМРО в Русе, като уточняват, че сигналът до кмета Пламен Стоилов е подаден през юни, след като граждани се споделили възмущението си в приемна на общинския съветник от „Патриотите ВМРО, Глас народен“ Иво Пазарджиев.
Собствениците на трите изоставени автомобила не били подновявали задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, през последните няколко години, а това било сигурен знак, че колите не се използват, уточняват от ВМРО. Оттам настояват общинските служби да проверят не само този, но и други случаи, в които не се спазва наредба №18, като собствениците на неупотребявани автомобили да се задължават да освободят пътното платно от тях. 
На територията на Общината има множество подобни изоставени моторни превозни средства, които заемат удобни места за паркиране, припомнят от патриотичната партия. Оттам апелират общината да проявява ефективен контрол и да се сложи край на гледките с овехтели коли, превърнати в складови помещения и дори в импровизирани „приюти“ за домашни любимци.