Двама млади мъже се удавиха в Дунава срещу остров Люляка в четвъртък вечерта при къпане в юлската жега. Сигналът за трагедията е подаден на тел.112 от придружаващата ги жена минути след 19 часа и въпреки пълната мобилизация на всички спасителни служби, 22-годишният Илия и 25-годишният Тодор не бяха открити цяла нощ. В операцията се включиха и водолази от Велико Търново, които около 10 часа вчера откриха телата на младежите близо до мястото, където са видени за последно.
Макар че къпането в Дунава е забрането, Илия и Тодор редовно влизали в реката и плували до острова. До нещастието в четвъртък вечерта се стигнало, след като единият мъж започнал да се дави и на помощ му се притекъл приятелят му. Тогава водите погълнали телата и на двамата.
Две къщи преживяват истински кошмар от четвъртък вечерта. Илия се оженил за любимата си само преди месец, а по-големият му приятел освен млада вдовица оставил и две деца, които ще растат без баща. При вестта за трагедията близка на едно от момчетата получила инсулт, а вчера при ваденето на телата им бе извикана линейка заради изпадналите им в шок съпруги.
Още един удавник бе открит вчера - това е 54-годишният мъж, който в сряда не се прибра след риболов на Русенски Лом и близките му потърсиха помощ от полицията. Въпреки упоритото претърсване, рибарят не бе открит до вчера, когато около 10.45 случайни минувачи го видели безжизнен във водите на Лома около тръстиките, до които хварлял въдиците си в района на ул.“Адмирал Рождественски“44. Предполага се, че или мъжът се е подхлъзнал и паднал в реката, или му е прилошало и е полетял безпомощен към водата.