Пъстър концерт ще събере днес от 10 ч в Канев център участниците в десетте класни стаи на поредното издание на Лятната детска академия „Бистра и Галина“, организирана от едноименната фондация. Момичетата и момчетата ще покажат наученото в различните творчески работилници и ателиета. 
Децата от класна стая „Творческо писане и ПР“ вчера показаха пред журналисти какво ще бъде тяхното участие. Те са направили словесен портрет на най-впечатляващите и интригуващи черти на своя град. Удивително точни и заедно с това много оригинални - така определи 13-те момичета, които тази година участваха в журналистическите занимания тяхната ръководителка Соня Алексиева. Тя пристигна в Русе специално заради ангажимента си в класната стая на „Бистра и Галина“, при това веднага след като приключи изпитите в Нов български университет, където преподава. Работата с тези талантливи деца ме ободрява и вдъхновява, каза Алексиева.
Научих много нови и интересни неща, свързани с писането, каза осмокласничката от Математическата гимназия Йоана. За 15-те години на лятната детска академия оттук са преминали 1500 деца, посетили 100 класни стаи, обобщи Бети, десетокласничка в Английската гимназия.