Църквата „Всех Святих“, която бе издигната в Парка на възрожденците с дарения и с молитвите на много русенци, мечтаещи да видят възобновен разрушения от комунистите храм, се вижда в цялата си красота. Ангажираната със строежа фирма си прибра металните оградни пана и гледката към храма, за която хиляди граждани и институции събираха левчета в продължение на години, вече е открита. 
В най-скоро време ще поставим нова ограда, тя също ще бъде временна, обясни за „Утро“ Русенският митрополит Наум. Според него мястото трябва да се огради, тъй като досега се е случвало да бъдат открити „неканени гости“ - клошари, които да използват външните пространства на незавършения храм за покрив над главите си.
Предстои среща с кмета на Русе Прамен Стоилов, на която ще обсъдим някои въпроси, които са останали за доуточняване, каза владиката.
Сред тези въпроси е евентуалното разрешение за строеж на допълнителна сграда близо до църквата.
Ако получим разрешение да построим къща, в която да се разположи канцеларията, а също и да се обособят помещения за други съпътстващи дейности, ще мислим за строеж, обясни дядо Наум.
Ако митрополията не получи такова разрешение, ще се търсят други варианти, един от които е да се разчисти криптата вътре в храма и да се адаптира за целите на църквата.