Прясно опечен хляб по българска рецепта и дъхави билки възхитиха участниците в тържествена закуска по време на заключителния етап на проекта „Вкусовете на Дунава. Хляб. Вино. Билки“ в немския град Улм. Група от Съюза на пенсионерите 2004 с координатор на проекта доц.Емилия Великова от Русенския университет представи ритуала „Пътят на хляба“. Председателят на асоциацията „Дунавска работна мрежа“ Кармен Щаделхофер благодари с писмо на кмета на община Сливо поле Валентин Атанасов за оказаното съдействие в реализацията на проекта. Благодарността бе за възможността ритуалът „Пътят на хляба“ да бъде показан първо в сливополското село Бръшлен. 
Тържествената закуска в рамките на конференцията с участие на учени от дунавските държави се проведе на моста, който свързва Улм (провинция Баден Вюртемберг) с Ной Улм (провинция Бавария). Така от разнообразните хлебни изделия, вина и други напитки, както и билки, подредени на повече от 30 маси, опитаха не само участниците в проекта, а и хиляди граждани от Улм, Ной Улм и от околните населени места. Накрая кметът на Улм се хвана на импровизираното българско хоро.
На проведеното общо събрание на „Дунавска работна мрежа“ в ръководството й бяха преизбрани доц.Емилия  Великова от РУ и Йордан Казаков от Съюза на пенсионерите 2004 Русе.