Общинският съветник от „Българска социалдемокрация“ и собственик на механа „Локомотив“ и бистро „Камъните“ Георги Георгиев е приет в русенската болница в крайно тежко състояние и с опасност за живота. 38-годишният мъж се бори за живота си след претърпян токов удар в едно от заведенията си.

Сигнал за пострадалия бизнесмен е подаден в полицията малко преди 2 часа в нощта срещу сряда. Инцидентът е станал в механа „Локомотив“, където по информация на персонала Георгиев се захванал да ремонтира контакт, но явно без необходимите предпазни мерки, и се образувала волтова дъга. 
В 2.10 часа Георгиев е приет в терапевтичния кабинет на спешното отделение, след което е преместен в интензивно терапевтично отделение. Състоянието му е оценено като крайно тежко с опасност за живота, съобщиха за „Утро“ от Университетската болница.
Допълнително усложнение се оказал фактът, че общинският съветник е получил сърдечен проблем - остър коронарен синдром, и трябва да му бъде направена коронарография. А инвазивната намеса на кардиолог бе поета от „Медика Кор“ вчера в късните следобедни часове.