Парична гаранция в размер на 2000 лева е адекватната мярка за 44-годишния Гюнел М. от Смирненски, прецени окончателно състав на Русенския окръжен съд. С решението си съдиите на втора инстанция отмениха задържането му в ареста, където мъжът бе пратен на 7 юли.
Гюнел влезе в полезрението на разследващите, след като за втори път бе хванат със солидно количество цигари без бандерол. Той вече има една условна присъда за търговия с безакцизната стока, но това не го трогнало и продължил с престъпната дейност. Не след дълго, още докато тече изпитателният му срок, мъжът бе хванат в прегрешение. Затова вероятно влизането в затвора няма да му се размине. И именно заради това прокуратурата настоя Гюнел да остане в ареста, тъй като може да се скрие от правораздавателните органи.
Адвокатът му обаче бе категоричен, че присъдата трябва да чака под парична гаранция, като обърна внимание, че вкъщи го очакват съпруга, непълнолетна дъщеря и 19-годишен син. Отделно Гюнел обърна внимание, че от 93-та година има законен бизнес, който трябва да продължи да управлява.
Окръжните магистрати прецениха, че действително мъжът трябва да бъде освободен от ареста под парична гаранция, която трябва да внесе в рамките на 7 дни. Вероятно парите обаче са били депозирани още вчера, тъй като близките му брояха трескаво банкноти пред съдебната зала.