Задържаният на 2 януари за блудство 46-годишен Бейти Али от Бъзън на два пъти срещна милостта на районните съдии на първа инстанция, които го пуснаха под домашен арест след неколкомесечен престой в килия. Прокуратурата обаче и двата пъти оспори по-леката мярка, при което и двата пъти Окръжният съд на втора инстанция отново го прибра в ареста.
Белезниците щракнаха на ръцете на Бейти след грозно посегателство от 30 декември. Данни по делото сочели, че мъжът се е опитал да се скрие от разследващите, след като насилил момиче. Самата жертва подала сигнал за спешния телефон 112. Доказателства показвали, че вероятно обвинението срещу него за блудство ще стане по-тежко и той ще отговаря за изнасилване. Поне на такива изводи навеждали съдебно-медицинската експертиза и думите на жертвата. 
Прокуратурата не се съгласи с мнението на съдиите на първа инстанция, че Бейти заслужава да бъде пуснат от ареста, тъй като проявата му била инцидентна. Вместо това обърна внимание, че става въпрос за изключително опасен човек. Отделно обвинението изрази съмнения дали насилникът ще може да бъде следен дали изпълнява стриктно домашния си арест в Бъзън.
Адвокатът на Бейти пък изтъкна, че показанията на жертвата се разминавали и веднъж твърдяла, че не е удряна и заплашвана. Защитата обърна внимание, че вече над половин година мъжът търпи негативите на ареста, не може нито да работи, нито да изкарва пари за издръжката на детето и близките си. Отделно ставало ясно, че жертвата и мъжът редовно си общували и били близки.
След първоначалния си арест Бейти бе пуснат вкъщи в средата на май. Дни по-късно съдът сметна по-леката мярка за несправедлива и той така и не успя да й се порадва. След няма и два месеца, на 4 юли, насилникът отново бе освободен под домашен арест, но втората инстанция отново сметна облекчението за неправилно и прецени, че той трябва да продължава да стои задържан. Решението е окончателно.