22 футболисти се събраха за първата тренировка на „Локомотив-Русе“. На линия бяха всички по-добри играчи - Валентин Валентинов, Динко Станчев, Борислав Караиванов, Атила Юмер, Борислав Джарнавлиев, Радомир Хараланов. Единственият отсъстващ бе юношата на „Дунав“ Мартин Иванов, който поискал и получил едноседмична почивка. Затова пък към отбора се присъедини опитният Огнян Брайнов, който междувременно ще работи в школата като наставник на една от клубните формации. 
Старши треньорът Борислав Богомилов съобщи за „Утро“ и програмата с уредените контроли. На 19 юли локомотивци ще гостуват за проверка срещу юношите до 17 години на „Лудогорец“ /Разград/. На 25 юли следва ново гостуване на „Академик“ /Свищов/. На 27 юли „железничарите“ ще играят срещу отбора на „Дунав“ със състезатели до 19 години. За 6 август е предвидена още една проверка срещу „Академик“. Тепърва ще се уточнява дали тя ще е в Свищов или в Русе.
„По-вероятно е да гостуваме отново, тъй като имаме проблем с терените“, обясни Богомилов. 
Междувременно стана ясно, че „рестартът“ в българския футбол ще прекръсти и Североизточната „В“ група в Североизточна трета лига.