Управата на боксов клуб „Русе“ организира вчера тържество, на което бе поздравена и наградена вицесветовната шампионка за жени Стойка Петрова. Повод за празника бе спечеленото от нея последно голямо отличие - сребърен медал на първенството в Азербайджан. В кариерата си дотук тя има титла от европейския шампионат /2014 година/ и от първенството на страните от ЕС.
Освен това стана ясно, че международната федерация поставя Стойка в последната си ранглиста на първото място в света за категория в диапазона 51-54 килограма. Нейната най-сериозна и вечна съперничка в България - Станимира Петрова, е градирана на шеста позиция.
Стойка получи плакет, купа и бе наградена от президента на БК „Русе“ о.з. генерал Александър Стефанов. Добруджанката благодари за подкрепата на клубното ръководство, изпълнителния директор Илия Сяров, на личния си наставник Павел Сяров, на треньорите Съби Събев и Калоян Димитров. Нейните специални благодарности бяха и за спонсорите, помогнали да реализира таланта си. 
„Това са хората, които се бориха до мен срещу неправдите“, заяви Стойка.
Личният й треньор Павел Сяров също бе награден и поздравен от президента на клуба.
Според генералните оценки на федерацията по бокс „Русе“ и „Локомотив“ /Сф/ са водещите клубове в България, стана ясно от направения отчет. Бе отбелязано, че жените и девойките спечелиха за пореден път държавната отборна титла, купата на България, медали от реномирани турнири. А заслугата, освен на Стойка, е на Севда Асенова, Габриела Димитрова, Светлана Каменова, Мария Мицова, Юнона Димитрова, Мелек Закифова и др.
Посочен бе още възходът на мъжете, юношите и момчетата, които завоюваха медали в родните първенства и международни турнири.