Феновете на „Дунав“ разпространиха декларация, в която настояват БФС да преосмисли и преразгледа решението си русенският отбор да играе домакинските си мачове на стадиона в Разград. Мотивът е, че няма логика някои стадиони да са затворени при отсъствието на реални ремонти по тях, а в същото време привържениците на редица отбори да пътуват до други градове. 
Копия от декларацията бяха изпратени до спортното министерство, Община Русе и притежателя на тв правата за мачовете от Първа лига - „Нова Броудкастинг груп“.
Феновете апелират отборите, задължени да изпълнят изискванията на БФС за нови терени и електрическо осветление, да играят мачовете на своите стадиони до началото на ремонтните работи. Настоява се и за изготвяне на график със срокове за старт и завършване на ремонтите.
Те задават въпроса защо и как проблемни по принцип съоръжения са получили лиценз преди първенството през миналата година. Нима положението не е същото, че не може да се направи разумен компромис и преди този сезон, дават пример феновете.
И питат дали е възможно клубове, които идват от по-ниски дивизии, да приведат стадионите си според изискванията на БФС за толкова кратко време. 
Уверението в този смисъл е, че Градският стадион в Русе не представлява и не би представлявал в сегашното си състояние непосредствена опасност за футболисти, зрители, гостуваща агитка, длъжностни лица.   
Феновете на „Дунав“ са категорични, че футболната централа трябва да съдейства на новаците в българския елит по примера на държави като Англия и Испания.   
В заключение се казва, че било добре, ако БФС и „Нова Броудкастинг Груп“ стигнат до бързо решение с изготвяне на футболната тв програма за Първа лига по дати и часове.