4 години и 4 месеца затвор вместо 5 години решетки. Това е окончателното наказание на шофьор, който катастрофирал, но останал да спи в блъснатия „Крайслер“, който бил с работещ двигател и включени светлини, а като за капак започнал да буйства и държи сметка на дошлите на място полицаи и медици, че нарушават спокойствието и съня му.
Пред две съдебни инстанции шофьорът изложи своята нестандартна теза за случилото се на 25 април 2015 година - че спял във взетия от него автомобил и не пречел на никого, докато полицаите не дошли да го притесняват. А неподчинението и агресията му били провокирани от опитите да бъде разбуден и до тях нямало да се стигне, ако бил оставен да спи спокойно в колата.
Случката е следната - сдобилият се вече с десета присъда престъпник катастрофирал около полунощ в района на бл.305 в кв.“Чародейка“, като се качил на бордюра и спрял. Въпреки удара и факта, че колата работи и е с включени фарове, водачът спокойно заспал, като удобно подпрял главата си на прозореца на шофьорската врата. Блъснатият „Крайслер“ направил впечатление на минувач, който помислил, че мъжът е пострадал тежко от катастрофата и подал сигнал на спешния телефон 112. След минути на място пристигнали медицински екип и пътни полицаи, а по-късно и двама полицаи от Второ районно. 
Униформените светнали с фенерче колата и започнали да чукат по стъклата. Опитали да отворят някоя от вратите, но всичките били заключени. След няколко минути тропане водачът се разбудил и макар да видял махащите полицаи, изобщо не се трогнал. За да документира случващото се, единият от полицаите взел фотоапарат и започнал да снима. Това разсънило шофьора, той отворил рязко вратата и излязъл, отправил се към „фотографа“ и му праснал три юмрука. Останалите полицаи го съборили на земята, хванали му ръцете, но хулиганът започнал да буйства и да псува наред. Нарекъл и униформените, и медиците боклуци и се заканил, че ще изнасили жените и децата им, а ако ги срещне на улицата, ще ги спука от бой. Обърнал се и към тръгналия да го снима полицай, като му заявил, че ако имал оръжие, щял да му пръсне главата.
Отправените брутални заплахи дали основание на полицаите да арестуват нападателя и белезниците щракнали на ръцете му. Опитите медиците да го прегледат обаче ударили на камък и той започнал да обижда и заплашва и тях. Затова бил откаран в сградата на полицията, където изстъпленията му продължили. Хулиганът започнал да блъска с ръце и крака металната врата, при което счупил бравата и изкривил една от пантите. Като видял опустошителните му действия, служител се опитал да го умири, но и той отнесъл закани за убийство. 
Дързостта и цинизмът докараха буйния хулиган пред съда, където той бе категоричен, че е невинен. Нещо повече - всъщност бил жертва, тъй като бил обезпокоен в тъмната част на денонощието, която е отредена за почивка. Освен това бил отвлечен и бит, въпреки че никой нямал право да му досажда между 22 и 6 часа.
Съдът категорично отхвърли претенциите на опитният престъпник да обвини в неадекватни действия полицаите и медиците. Точно обратното - според магистратите екипите са действали разумно и с отговорност към неговия живот, здраве и опасните последици, които ситуацията е криела, като в крайна сметка са искали да му помогнат. Въпреки това окръжните съдии прецениха, че мъжът заслужава не 5 години строг затвор, а с 8 месеца по-кратък престой зад решетките. Причината - взеха предвид здравословното му състояние и няколкото лечения в Центъра за психично здраве.