Няма съмнения, че на 10 февруари 2015 година Ю.Д. е заловен с марихуана и амфетамин за над 2000 лева, които държал в колата си и за това той трябва да бъде наказан. Тъй като обаче досега не е осъждан, млад е, има 3 деца, за които се грижи и издържа, не е необходимо да влиза в затвора, а може да бъде осъден условно. Това казва накратко в решението си състав на Русенския окръжен съд, който прецени, че хванатият със солидно количество дрога не трябва да влезе за 1 година и половина зад решетките, както реши Районният съд на първа инстанция, а трябва да изтърпи наказанието условно за 3-годишен изпитателен срок. Така той щял да има реална възможност да изпълнява родителския си дълг и да се ориентира към по-законосъобразен начин на живот, сочат още магистратите. Отделно нарколюбителят ще трябва да плати 4000 лева. Решението е окончателно.
Както „Утро“ писа, до разкриването му се стигна след като полицаи претърсиха колата на мъжа насред ул.“Тича“ - точно до заведение „Жорела“. Още тогава зрелищният обиск на спрялото „Ауди А6“ събра очите на минувачи и в интернет бързо се разпространиха снимки от мястото на събитието.
Иначе униформените имали сигнал, че мъжът редовно има в колата си наркотици. Знаел обаче, че ако не погазва пътните правила, полицаите нямали право да го спират за проверка. Рано сутринта на 10 февруари обаче униформени от Второ районно били до дома му в района на СОУ „Олимпи Панов“, засекли оперативно интересната кола и тръгнали след нея. И когато аудито спряло точно до „Жорела“ и човекът зад волана влязъл в заведението, полицаите паркирали до колата му. След като проследеният се върнал, униформените му се представили и попитали дали в колата му има забранени предмети. Той бил категоричен, че е чист като сълза и ги поканил да претърсят автомобила. И докато служителите на МВР ровили, открили в задната част под шофьорската седалка найлонов плик. На въпроса къкво има в него проверяваният възкликнал: „Какви са тези 200 грама марихуана!“. Малко след това извикал: „Оле, има и бяло!“, макар че самите проверяващи още не били забелязали наличието и на друг наркотик. Впоследствие станало ясно, че вози 164 грама марихуана и 35 грама амфетамин. 
Пред съда той изтъкна, че неслучайно по пликовете с наркотици липсвали отпечатъци - от това било ясно, че дрогата е подхвърлена в колата му от недоброжелатели. За това трябва да бъде оправдан, но на две съдебни инстанции тезата му не мина. Отделно неговите близки му направили мечешка услуга, като казали, че освен аудито той има и джип „Порше“, който обаче не е посочен в декларацията му за имотно състояние.