Шестима от най-известните актьори на хитовия сериал „Под прикритие“ ще участват в новата постановка „Смъртта на котката“ от Мартин Макдона, режисирана от друг любимец на публиката - Асен Блатечки. След премиерата на черната комедия на 2 септември в „Сълза и смях“, представлението ще бъде изиграно и на русенска сцена, като все още датата не е уточнена, но се очаква това да е между 16 и 19 септември. В ролите ще влязат едни от най-обичаните звезди от най-успешния български сериал - Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Роберт Янакиев, Пламен Манасиев, Александър Сано и Йосиф Шамли, както и двамата талантливи русенски актьори Дайана Михайлова и Ивайло Спасимиров.
Русенският театър изцяло обслужва проекта, като наемаме шестимата актьори да работят за театъра на граждански договор, каза директорът Орлин Дяков.  
Сценографията и костюмите за пиесата са на Виолета Радкова, а музиката на Христо Намлиев. Представлението разказва за убийството на една обикновена котка в тих и провинциален ирландски град на остров Инишмор, което става причината да се отключи озлобление, бунтовни пориви и други зли страсти. Героите заживяват по максимата „Око за око, зъб за зъб“ и така апокалипсисът пристига в този град в най-мрачните си одежди. Отново една котка и едно чувство за справедливост у един от героите обаче в края на пиесата връща надеждата, че доброто все пак ще възтържествува.           У