Спорът за кметските избори във Ветово ще бъде разгледан от Върховния административен съд на 19 септември. Очаква се около месец по-късно магистратите окончателно да се произнесат Георги Георгиев ли остава кмет, опонентът му Мехмед Мехмед ли трябва да заеме поста или се налага провеждането на нови избори.
Както „Утро“ писа, делото се въртя по инстанции, два дни се броиха бюлетини в съдебна зала, разглеждаха се съмнителни драсканици и отбелязвания по тях и в крайна сметка всеки излезе с различни изводи. Най-изненадваща обаче се оказа волята на Русенския административен съд, според който двамата кандидати имат абсолютно равен резултат - всеки по 3227 бюлетини. Затова реално победител няма и трябва да се гласува отново.
Това съдебно решение бе оспорено от четири страни - от претендентите Георгиев и Мехмед, от прокуратурата и от Общинската избирателна комисия във Ветово.
След преглеждане на бюлетините в 10 секции, прокуратурата бе на мнение, че Мехмед е реалният победител и посочи, че не Георгиев е победил с 14 гласа разлика, а Мехмед има 15 бюлетини повече. Подобно бе и становището на загубилия кандидат.
Георгиев е категоричен, че дори и да има дребни разминавания при отчитане на вота от ОИК, те не обръщат вота и той е избраният кмет.