Делото срещу 39-годишния Бюлент Ф., който преди година неволно уби майка си в катастрофа и рани тежко баща си, трябва да бъде прекратено частично. Причината - баща му Сейфадин не е искал да подава жалба срещу сина си за стореното, затова и на Бюлент не трябва да му се търси отговорност. Това реши на втора инстанция Апелативният съд във Велико Търново като прецени, че мъжът трябва да бъде съден само за смъртта на майка си Фатме. И съответно намали двойно наложената му присъда от Русенския окръжен съд от 2 години условно с 3 години изпитателен срок на 1 година. Книжката му пък бе отнета не за 3 години, както решиха русенските магистрати, а за 2 години. Наказанието може да се оспори и пред Върховния касационен съд.
На 11 юни миналата година младият мъж с 22-годишен стаж зад волана закарал на медицински прегледи родителите си Фатме и Сейфадин от Цар Самуил до Търговище. Към 17 часа тръгнали обратно към Русе с джипа на Бюлент „Тойота РАВ4“. При излизане от ляв завой на разклона за Щръклево с близо 106 км/ч автомобилът стъпил на десния банкет и започнал да става неуправляем. Шофьорът опитал да го върне обратно в пътя, но не успял и тойотата се завъртяла и се преобърнала странично в нивата.
Бюлент веднага сигнализирал спешния телефон 112, след което успял да извади ранения си баща от преобърнатата кола. Извадил и майка си, която била в безсъзнание. Тя била откарана в русенската болница, но същата вечер издъхнала.  
Съдът на втора инстанция мотивира облекчената присъда и с това, че Бюлент е направил всичко по силите си да спаси майка си, но не е успял не по негова вина. Затова преквалифицира обвинението му в по-леко.