„Жребий като жребий! Трябва да играем с всички отбори, така че няма значение дали ще тръгнем за начало с мачове срещу „Верея“, ЦСКА или „Левски“. Миналата година стартирахме срещу „Лудогорец 2“ и „Литекс 2“ и тогава се смяташе, че задачата ни няма да е никак лека. Ние обаче се справихме! Лошото е, че няма да домакинстваме в Русе. На практика все едно ще играем като гости. Това е много неприятно, но такива са обстоятелствата. Надявам се на силна подкрепа от феновете“, заяви минути след теглене на жребия пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Русенският отбор ще играе днес контрола срещу „Етър“ /Велико Търново/ в Тетевен. Михаил Милчев може да пропусне проверката, защото се присъедини към групата с контузени футболисти. В игра отново няма да е десният бек Марио Петков. Дарко Стоянов, Бранимир Костадинов и Георги Кременлиев подновиха тренировките, но и тяхното участие е под въпрос.
Междувременно „Утро“ научи, че един от набелязаните за привличане в „Дунав“ централни защитници е предпочел да стане играч на „Нефтохимик“. Надеждата е, че вторият човек ще се съгласи да подсили отбраната на русенския тим.