Трета блокада на пътя през селото готвят жителите на Червена вода в сряда от 17.30 часа, а причината отново са пренасочените през селото тежкотоварни превозни средства над 3,5 тона заради ремонт на Писанския мост. Хората ще изпълнят заканата си за трети протест, като този път той ще е като манифестация. Предвижда се пак блокада на пътя за около час, като се очаква да излязат около 100 жители на селото. 
Искаме Лиляна Павлова на първа линия и да се изгради обходен маршрут, тъй като Червена вода е едно от малкото населени места, през които минава интензивен тежък трафик, за пореден път заявиха жителите. Те не спират да се оплакват от тежките камиони, които денонощно ги тормозят и не им дават и минута спокойствие. 
Наскоро инициативният комитет изпрати писмо до Павлова, с което настояваше да се намери старият проект за изграждане на обходен път, който да изведе движението от Червена вода, и след анализ той да се актуализира съобразно новите условия. Ако не бъде намерен старият вариант, другото им предложение е да се проектира ново трасе на пътната отсечка Червена вода-Русе и на републиканския път Русе-Кубрат. Хората вече са получили и отговор от регионалното министерство, който в сряда ще бъде оповестен. Вероятно обаче той не удовлетворява исканията им, щом излизат за трети път на протест. 
Очаквано и този път подкрепа в действията на протестиращите ще окажат от ВМРО. 
Уведомлението за готвената блокада на пътя от 17.30 до 18.30 часа вече е внесено в общината. Очакванията са, че администрацията няма да забрани провеждането на протеста, но пък и няма как да разреши някой да нарушава Закона за движение по пътищата.