Приключи първият учебен срок за русенските ученици в третата година от образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“. През април, май и юни се проведоха 14 урока в 5 средни училища в Русенска област. Тази година за първи път „влязоха в час с данъците“ и ученици извън областния център - абитуриентите и учениците от 11 клас на СОУ „Панайот Волов“ в гр. Бяла. В Русе лекторията  се проведе в още 4 училища - Средното общообразователно духовно училище, АГ „Гео Милев“, НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ и ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“. Близо 300 ученици се запознаха с презентацията на лекторите от офиса на НАП в Русе за същността и значението на данъците и осигуровките за обществото и държавата.  
Кампанията продължава в интернет с 20 онлайн данъчни курса, които тази година са основният акцент в нея. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди - дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба. Отличниците по данъци ще могат да спечелят и портативно зарядно, слушалки или тефтер с химикалка за тъч скрийн екран.
Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси лектори са шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, певецът Ицо Хазарта и др.