Една година строг затвор и 200 лева глоба е присъдата, с която се сдоби криминално проявен за кражби и грабежи, след като посреднощ пиян подкарал БМВ. Наказанието обаче е само на първа инстанция.
Познайникът на полицията бил засечен на 16 декември 2015 година, когато трима униформени от Второ районно обикаляли в района на гаражите, близо до бл.“Родопа“ в кв.“Локомотив“. Впечатление им направило паркирано БМВ, в което била оставена бутилка уиски. Изглежда у полицаите се прокраднали съмнения, че колата ще бъде подкарана от пиян шофьор, затова се качили в патрулния си автомобил и изчакали да видят какво ще стане. След 10-15 минути действително започнало раздвижване, като точно зад бавареца спрял „Нисан Микра“, след което хората от него се качили в паркираното БМВ. Униформените тръгнали към колата, която вече била потеглила лека-полека покрай гаражите. Затичали се и почукали на прозореца, при което водачът спрял. Докато проверявали документите на пътниците и водача, излязло наяве, че шофьорът е криминално проявен за кражби и грабежи. И тъй като силно лъхал на алкохол, униформените поискали да го тестват с дрегер. Щом чул намеренията им, любезният дотогава водач станал агресивен и започнал да вика. Докато течала разправията на висок тон, към 1.50 часа вече били дошли пътни полицаи, чиято проверка показала 1.35 промила алкохол в кръвта на разбойника. Самият той им заявил, че бил изпил едно шише уиски.
За стореното водачът бе предаден отново на съд, където изтъкна различни тези - че въобще не бил карал колата, най-много да я е преместил с 4-5 метра. Заяви и че е бил стреснат от полицаите. Съдът на първа инстанция обаче зачеркна всички опити на рецидивиста да се измъкне от наказание, като изтъкна, че има вече 10 присъди зад гърба си и затова му направи поредна резервация за затвора.