Една година и половина строг затвор получи 34-годишният Севдин Я., който в началото на октомври успя да открадне от няколко бензиностации гориво за близо 620 лева. Въпреки че решетките не му се разминаха, многократно осъжданият мъж бе наказан с присъда под минималната, предвидена по закон. Причината - бил млад, с диабет, с множество съдови изменения и усложнения, които засегнали очи, бъбреци, периферна нервна система и други органи.
Първи под удара му на 1 октомври 2015 година около 9 часа сутринта попаднала бензиностанция ОМВ в кв.“Чародейка“, където спрял карания от него „Опел Корса“ встрани и отишъл до колонката с четири пластмасови туби. Възползвал се, че служителят зареждал друг автомобил и сам напълнил 68 литра дизел в тубите и набързо се изпарил, след което продал горивото.
На следващия ден сценарият се повторил - спрял до бензиностанция „Еко“ на бул.“Липник“, видял, че служителят коси тревата, и отново сам напълнил 69 литра дизел, след което духнал.
На 6 октомври успял да отбележи два удара в сутрешните часове - 70 литра от бензиностанция „Европа“ на бул.“България“, след което 19 литра газ и 69 литра дизел от бензиностанция „Газпром“ на бул.“Липник“. 
Единствено на камък ударил опитът му да открадне от „Лукойл“ на ул.“Воден“. Там попитал служителите дали може да зареди гориво в пластмасовите туби, но чул отрицателен отговор, тъй като се изисквали само специални за целта туби. Въпреки това нацелил момент, в който персоналът бил зает, и налял 100 литра дизел в тубите. Натоварил ги в автомобила си, но служител го видял и нямало как да се измъкне. От своя страна, рецидивистът посочил, че ще плати по-късно, тъй като чакал негов приятел да дойде с пари. Междувременно симулирал разговор по телефона, при който уж поискал от мнимо лице да донесе пари на бензиностанцията. Персоналът обаче не му повярвал и не му позволил да си тръгне, при което крадецът зарязал тубите с гориво и отпрашил без плячката. 
След лавината от еднотипни сигнали и преглеждането на записите от камерите полицията бързо стигнала до многократно осъждания Севдин. 
Роденият в Силистра мъж бе задържан в ареста, където дочака присъдата си. На първа инстанция той бе наказан с 1 година и половина затвор, но бе оправдан по обвинението, че е опитал да заблуди персонала на „Лукойл“, че ще плати зареденото в туби гориво. Присъдата може да се обжалва.