Футболистите на „Дунав“ победиха „Вихър“ /Славяново/ с 4:0 в контрола, играна на стадиона в Тетевен. По два пъти за успеха на русенския отблор се разписаха Диян Димов и Васил Шопов. 
Заради контузиите на Дарко Стоянов, Марио Петков, Георги Кременлиев и Бранимир Костадинов старши треньорът Веселин Великов бе принуден да направи някои рокади. Капитанът Димов например бе пратен да играе централен защитник в двойка с Михаил Милчев. Към края на мача пък Великов вкара вратаря Станислав Антонов-Станката като полеви играч. Станката дори участва в някои атаки на своя тим.
Резултатът бе открит от Васил Шопов. Дошлият от „Спартак“ /Плевен/ футболист заложи на двоен пас с Мирослав Будинов и след като излезе на добра позиция, стреля покрай плонжа на вратаря Светлин Линев. Димов покачи на 2:0 в края на полувремето с шут от дузпа.
След почивката Шопов се разписа за втори път, а Димов прати топката в мрежата след центриране от корнер и удар с глава - 4:0.
Тази събота отборът на „Дунав“ ще играе нова контрола на стадиона в Тетевен. Съперник на русенския отбор ще е „Етър“ /Велико Търново/, който пък победи в сряда с 2:0 в контролен мач тима на „Ботев“ /Пд/. 
Днес трябва да стане ясно кой от набелязаните двама централни защитници ще приеме предложението за подписване на договор.  
„Дунав“: Мартин Луков, Николай Колев, Диян Димов, Истандар Джелилов, Михаил Милчев, Ивайло Раденцов, Спас Георгиев, Светослав Читаков, Мирослав Будинов, Антон Огнянов /Юлиян Ненов, Ангел Здравчев, Янислав Иванов, Стефан Митев, Станислав Антонов/.