„Утро“ обиколи вчера Градския стадион, за да провери дали спешните ремонти предвид участието на „Дунав“ в Първа лига се изпълняват в срок.
Секторът за гостуващите фенове е завършен напълно. С яките тръбни конструкции, десетки подпори, няколко пъти повече заварки и гъстата решетка от железария откъм първия до 7-ия-8-ия ред клетката спокойно може да мине за голяма затворническа килия под небето! Оттам видимостта към терена е проблем. Комфортът е изключен, защото наредбите не допускат и седящи места. Катинари, здрави врати и толкова! 
Но няма мърдане - такива са изискванията на БФС! Другото условие е 10 процента от капацитета на стадиона да са предназначени за гостите в „кошарата“.  
Навремето Маргарет Тачър вразуми английските фенове с камери, бързи съдебни производства и реални килии, но не за символични, а за доста солени срокове. Днес албионците пак се ежат и си показват рогата, но само из Европа. У дома кротуват като котенца. Стюарди, камери, прокурори на стадионите, ред, дисциплина, мир и любов!
У нас могат и да осакатят човек - както се случи с Гергана Орлова - и бомбаджиите да минат метър. Както и да убият на улицата невинния фен Младен Младенов и пак да са на свобода. 
В БФС си вярват глупаво, че с изолатори по стадионите ще предовратят насилието и че изпълняват европейски мерки за сигурност. Вятър и мъгла! Да вземат пример от г-жа Тачър, да съгласуват програма за овладяване на футболното хулиганство с кабинета и парламента и да действат! Но за тази работа се иска държава с бързо и сурово правосъдие.
Другото по Градския вчера беше, че теренът е поизгорял от слънцето и на места вече се виждат китни бели цветчета. Явно вече не се полива, защото се очаква ремонтът. Това пък означава, че плахите надежди „Дунав“ да заиграе у дома първите мачове, отлитат към „Лудогорец Арена“.