27% от българските предприемачи очакват негативни ефекти върху бизнеса си вследствие решението за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Това показва анкетно проучване на Българската търговско-промишлена палата. В случай, че ескалират настроения относно българите това неминуемо би довело до промени в паричните потоци към България от работещи там българи. Би се отразило и на свободното движение посока Великобритания, смятат запитаните.
Едва 20% смятат, че Брекзит няма да окаже влияние върху бизнеса им, въпреки че търгуват с Великобритания. Положителен ефект от решението обаче не очаква нито един мениджър на предприятие.
Отделянето не е решение, но управлението на ЕС и политиките относно миграцията и санкциите са неправилни, смятат преобладаващото число от анкетираните. Според тях, истинските причини за вота на референдума се крият в недостатъчната ефективност на европейската администрация, високите разходи за участие в европейската интеграция и ниската възвръщаемост, прекомерната намеса на ЕС във всяка сфера и ограничаване свободата на предприемачеството.