Пореден опит да се измъкне от ареста направи 33-годишният Иван Д., който бе задържан на 17 февруари тази година, след като в дома на родителите му в Бяла бе открита модерна наркооранжерия.
Не знаех какво ще правя с тази марихуана. Научих за отглеждането й в палатки докато работех в Германия и реших и аз да пробвам с идеята да изкарам някаква печалба. Не съм имал обаче пазар, нито съм продавал, заяви пред съда неосъжданият досега млад мъж.
Защитата му бе категорична, че Иван признава, че се е грижил за около 60 растения в три специални палатки, но за търговия с наркотици нямало никакви данни и доказателства. Отделно той вече си бил взел поуките за стореното и заслужава да бъде на свобода.
Прокуратурата пък изтъкна, че разследването срещу него далеч не е към своя край и към момента се ревизират финансовите му възможности и това как е успял да се сдобие с модерните наркосъоръжения, които стрували към 20 000 лева. Обвинението изтъкна и, че отглеждането на марихуаната е сериозно обмислена и организирана дейност. 
Самият Иван изтъкна, че лабораторията му е струвала 12 500 лева.
В крайна сметка съдът прецени, че мястото му продължава да е в ареста и не го пусна нито в искания домашен арест, нито в парична гаранция. Допълнително му наложи забрана да обжалва задържането си за срок от 1 месец, тъй като забавя разследването. Мярката може да се обжалва.