С две предизвикателства се сблъскаха организаторите на концерта на популярния френски пианист Ричард Клайдерман, който ще свири днес от 19 часа в „Булстрад Арена“. Това са техническите изисквания и настройването на пианото, каза на пресконференция вчера директорът на операта Найден Тодоров. Той посочи, че в България има само една компания, която може да отговори на 90% на тези изисквания, но въпреки това ще има специални микрофони, които пристигат със самолет от Франция. По отношение на пианото той обясни, че има различни стандарти за честотите на основния тон „ла“, които не са уеднаквени. В България те са настроени на 442 херца, а Клайдерман свири на 440, като това е наложило огромно пренастройване на рояла, като след това трябва да бъдат върнати първоначалните си настройки. 
Концертът ще продължи час и 40 минути, а френският пианист ще свири „Хубава си моя горо“, няколко композиции на филмова музика, като по настояване на Тодоров те ще са „Ромео и Жулиета“ и „Уестсайдска история“, както и балада за Аделина, с която всъщност стартира кариерата на Клайдерман. Ден преди концерта бяха продадени около 2500 билета, като интересното е, че първо са разпродадени най-скъпите и най-евтините билети. 
Един от мениджърите на залата Иван Драндийски представи част от предстоящите събития в наситения, интересен, разнообразен и успешен календар на „Булстрад Арена“. 
Русе е сред петте града, включени в турнето на примата на българската естрада Лили Иванова, която ще бъде в залата на 18 октомври с целия си бенд и вокална група от три млади талантливи момичета. В националното турне на именития цигулар Васко Василев също е включен крайдунавският град, като той ще изнесе концерт в „Булстрад Арена“ на 6 октомври, а на сцената ще бъдат и част от членовете на испанската група „Чамбао“. 
В началото на ноември пък за първи път в залата ще се проведе ежегодният фестивал „Дунавска перла“, който досега беше насочен към художествената и спортната гимнастика, а тази година ще бъдат представени и атрактивните спортове акробатика и батут. Турнирът по спортни танци ще бъде на 3 и 4 декември, като тази година залата ще е аранжирана по по-различен начин от предходната, за да бъде интересно на гостите.