Забранен обратен завой по бул.“България“ доведе до катастрофа между два български тира и блокиране за дълги часове на лентата за София.
Ударът е станал в 4 часа вчера в платното в района на комплекс „Теодора Палас“. Камион „Скания“ предприел обратен завой въпреки указаната с два знака забрана, за да се нареди на опашката за Дунав мост. Така обаче нарушителят преградил пътя на идващото зад него „Волво“ и последвал сблъсък.
В катастрофата пострадал шофьорът на сканията, на когото е оказана помощ в болницата заради спукано ребро. Другият потърпевш - шофьорът на волвото - каза, че е карал с около 60 км/ч, но дори и при тази скорост е невъзможно тирът да спре на място.
10 катастрофи са станали в Русе от 21 часа във вторник до 4 часа призори вчера. В осем от тях няма ранени, при едната моторист е закаран в болницата с контузена глава. Около 21 часа той е фучал с бясна скорост по „Борисова“ в посока центъра, казаха очевидци. Светофарът на кръстовището с бул.“Неофит Бозвели“ светел зелено в неговата посока, но идваща насреща стара лада завила наляво и моторът се забил в дясната й врата. При удара мотористът се преметнал над тавана на колата, а смачканата му до неузнаваемост машина е отхвръкнала на тротоара към гарата. Линейка откарала 36-годишния М.Т. в болницата, където не били установени сериозни наранявания.