Опит за нелегален внос на над половин тон руска и украинска водка и медикаменти с упойващо действие е пресечен от митничари в отдел „Борба с наркотрафика“ на Дунав мост. Пратката е открита в руски автобус, пътуващ по линията Русия-Гърция. По цени на дребно в страната контрабандната стока е за над 25 000 лева.  
Автобусът с пътници пристигнал на граничния пункт в понеделник преди обед и бил селектиран за щателна митническа проверка, при която инспекторите забелязали, че задните седалки са разместени и ги демонтирали. Тогава се открил специален тайник, от който са извадени кашони с водка с общо 727 шишета. 120 от тях били от скъпата руска водка „Царская золотая“ с обем по половин литър, които на нашия пазар струват по 50 лева бутилката. Други 607 бутилки „Хортиця платинум“ били с украински бандерол. Цената на бутилката у нас е 30 лева. 
Освен тях в автобуса са намерени 10 кашона с 10-литрови разфасовки водка в пликове от фолио и полиетилен, познати от винарската индустрия като Bag-In-Box опаковки. Те били без надпис и бандерол и не може да се установи нито марката, нито произходът им. Общото количество на открития нелегален алкохол е 585 литра. Единият от шофьорите признал, че стоката е негова и е задържан в следствения арест. Срещу него е образувано досъдебно производство. 
При продължилата проверка са намерени и лекарства, съдържащи наркотично вещество. Те били поставени в колет без придружител, чийто получател щял да вземе пратката в Гърция. След отваряне на кашона са намерени 120 флакона „Корвалол“ и други 12 „Валокордин“ с различна концентрация на упойващото вещество фенобарбитал.
И двамата шофьори отрекли да знаят какво съдържа кашона с медикаментите. По думите им колетът им бил даден уж за пренасяне на хранителни продукти. За превоза на наркотика също е образувано дознание, но срещу неизвестен извършител.