Глоба от 50 лева и нареждане да бъде доведен принудително в съда от охранители получи сливополски полицай навръх професионалния празник на МВР вчера. Причината - за втори път не се яви в съдебно заседание и стана повод делото да бъде отложено чак за 27 септември.
Става въпрос за екшън случка от 29 ноември 2014 година, която се разиграла в Бръшлен и всъщност основен свидетел и пострадал от нея били самият униформен и негов колега, който вече бе разпитан. 
Накратко - според обвинението тогава 53-годишният Юлиян П. арестувал полицаи в собствения си дом, не им позволил да си тръгнат и гърмял с пистолет по къщата на неприятен съсед, когото заплашил с убийство по телефона. 
Според защитата всичко тръгнало като комшийски конфликт, тъй като Тодор В. и Юлиян спорели кой, как и срещу какви пари трябвало да отсече орех. С рязането на дървото в крайна сметка се нагърбили Юлиян и Малин А. Покрай работата напрежението с възрастния съсед продължавало да се нагнетява. След хубавата работа двамата секачи седнали да се почерпят, а компания им правела съпругата на Юлиян Лариса. Докато в един момент мъжът не решил да си отмъсти - звъннал на Тодор и  въпреки че не вдигнал той, а жена му Марийка, изсъскал в слушалката, че ще застреля съпруга й. Няколко минути по-късно жената събудила мъжа си и започнала да му разказва за фрапиращите закани, когато Юлиян вече бил спрял пред къщата им, започнал да форсира карания от него „Форд Фокус“ и гръмнал с пистолет във въздуха. Семейството се успокоило, тъй като комшията си тръгнал, но след няма и 15 минути отново се върнал, гумите на колата отново засвирили, отворил прозореца на форда и през него извадил пистолета. Мишената му била прозорецът на спалнята, където били възрастните хора, стрелял два пъти по него, но те залегнали и успели да се спасят.
В началото семейството приело среднощните изпълнения като дебелашка шега, но след стрелбата по тях се стреснали и звъннали на кмета. Оттам подали сигнал на спешния телефон 112 и в дома им пристигнал полицейски екип от Сливо поле. Дошлите на място униформени решили да проверят думите на възрастните хора и отишли до дома на Юлиян. Първоначално добре почерпеният мъж поканил полицаите учтиво, като дори им предложил да ги почерпи с нещо. След като започнали да задават въпроси и поискали документите на госта Малин, домакинът откачил, светкавично сменил добрия тон, станал агресивен и започнал да се кара на полицаите, че са влезли неправомерно в дома му и са злоупотребили с гостоприемството му. Възпротивил се на всички техни действия, а като за капак им заявил, че няма да излязат от къщата му, а от утре щели да бъдат уволнени и нямало да стъпят на работа. Предупрежденията, че с държанието си прекрачва закона и това не е в негов интерес, въобще не трогнали подпийналия мъж. В крайна сметка отключил вратата на къщата, но в същото време побягнал и заключил външната метална врата и отново им заявил, че няма да могат да излязат навън. Трябвало много да му се молят, за да склони да ги пусне. А на молбите на жена си да спре с цирковете Юлиян отговорил с обиди и й се скарал, че защитава полицаите, а не него. В крайна сметка в суматохата отключил и външната врата, след което мъжът бил задържан. По време на ареста той продължил безцеремонното си поведение и подканял съпругата и госта си да бият униформените, за да може той да се измъкне.
Всичко това обаче според защитата на Юлиян е измислица и той въобще не е мърдал от дома си във въпросната нощ. Слизал най-много до мазата, където да пълни ракия и вино, както и да прибере петте си кучета. За това свидетелстваха гостът Малин и съпругата му Лариса. Освен това не бил и доближавал мобилния си телефон въпросната вечер. Какво ще реши съдът, предстои да стане ясно наесен.