Фискални бонове за половин милиард лева вече участват в лотарията с касови бележки на НАП и МФ. До началото на юли в играта на данъчните са регистрирани 33 милиона касови бележки. До момента са спечелени 29 смарт телефона и 7 телевизора. Голямата награда - чисто нов лек автомобил, ще бъде връчена в края на годината. С напредването на времето интересът към лотарията расте, констатират от НАП. 
Седмично се регистрират по над 1.2 млн. касови бележки, а в месечните игри участват по близо 5 милиона. Според статистиката на лотарията 40% от участниците са на възраст между 25 и 34 години. В Разград има най-много регистрирани касови бележки средно на човек - 267. На следващо място са Шумен и Видин с по 260 и Русе с 257 фискални бонове средно на потребител. До момента най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 000 лв., а най-ниската 3 стотинки, сочи статистиката на играта. 
В лотарията може да участва всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Имената на победителите можете да видите на сайта на лотарията www.kasovbon.bg. От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат проверени, поясняват от НАП.