„Дунав“ е близо до договор с доста добър централен защитник, така необходим, след като опитният Мартин Ковачев неочаквано предпочете да стане футболист на македонския „Брегалница“ /Щип/. Вариантите за неговия пост са два - и в двата случая става дума за бранители със стаж в елитни български тимове. Тяхната сила е в позицията на либеро, човек, който да играе последен в отбраната зад стопера Михаил Милчев. 
По принцип става дума за равностойни кандидатури. Единият футболист е на 24 години, а другият - на 29. И двамата са доста снажни с еднакъв ръст от 187 сантиметра. Въпросът е кой от тях ще се съгласи да играе за новака в Първа лига.  
Футболистите на „Дунав“ вече тренират при отлични условия на лагер номер 2 в прохладния Тетевен. По обедните часове вчера температурата в планинското градче беше 23 градуса.
Контузеният Бранимир Костадинов ще поднови тренировките от днес, а Атанас Атанасов - от петък. Мартин Луков не участвал в проверката срещу „Септември“ /Сф/, тъй като спортно-техническият щаб решил да даде шанс на другите двама вратари - Станислав Антонов и Евгени Александров.  
Утре на тетевенския стадион ще се играе контролният мач между „Дунав“ и „Спартак“ /Плевен/.