Енчев е дуетната половинка на Румънеца в един от най-успешните български поп дуети. Двамата са родени и израснали в Добрич. Създават своя дует през 1996 година и вече 20 години жънат успехи, включително и в чужбина. Известни под името R&E продуцират своята музика сами. Сред най-известните им песни са „Шатрата“, „Лято“, „Пипни ме тук“. Новото им парче се казва „Готин“.
Освен с музика, се занимават с организирането на различни събития, едно от които е Фестивалът на балканската скара, който миналата седмица гостува и в Русе. „Русе мези“ събра на кея ценители на хубавата скара, които имаха възможност да опитат от специалитетите на сръбската, гръцката, турската и, разбира се, българската традиция за приготвяне на месо върху жарава. Всичко това беше придружено с хубава музика и забавни игри за цялото семейство. Енчев, който е основен организатор на фестивала, отдели от времето си, за да отговори на няколко въпроса на „Утро“.

- Разкажете за Фестивала на балканската скара, как се роди идеята и по какъв повод?
- Това е фестивал, който цели да обиколи цяла България. Зароди се на празника на София миналата година, когато за първи път организирахме „София мези“. След скромната организация, която направихме тогава, видяхме силния интерес от над 40 000 души, което ни даде самочувствие да го повторим тази година, като този път не е само в София.
- Обикаляхте България с фестивала, с какви впечатления сте?
- Тази година успяхме да съберем над 75 000 души в София. Там започнахме турнето „Балканска скара“, минахме през Велико Търново, Стара Загора, Добрич, Бургас и Варна и финалното събитие е „Русе мези“. Щастливи сме, че хората се кефят на фестивала, гледат мачове, играят на бирпонг през деня, играха бал футбол, мезят. Хората са свежи. Често ни се случва да организираме подобен род събития, но виждаме, че хората още не могат да се отпуснат, имат ненужни задръжки, които ги спират да се забавляват. Нашата цел е да ги накараме да се отпуснат, да се забавляват със семейството си, да спортуват, да си хапват, да танцуват и пеят. Балканската скара е терапия за българина (смее се).
- Какви са бъдещите ви проекти?
- Лично аз мисля само за балканска скара. 
Искаме да направим още едно турне през септември, в което да посетим градове, в които нямахме възможност да отидем, като Пловдив, Пазарджик, Плевен и др. Не че не ни се пее и не ни се правят песни, но някак си, след 20 години музика, искаме да опитаме нещо ново, а фестивалът е едно предизвикателство за мен.
- Планувате ли подобен род събития и догодина?
- Да, обмисляме фестивалът да го направим с наднационално развитие. Канят ни в Сърбия, може да посетим и Гърция и Румъния, дори и Турция. Защо в чужбина да правят фестивали и българите да ходят на тях, защо да не е обратното.
- Разбрахме, че кабинетът по музика в Природоматематическа гимназия „Иван Вазов“ в Добрич е кръстен „Румънеца и Енчев“. Как се случи това?
- Ние сме завършили това училище и за нас е изключителна чест и се чувстваме изключително горди от това, че кабинетът по музика е кръстен на нас като едни от най-успелите му възпитаници. След тържественото откриване на залата изнесохме лекция, в която разказахме на учениците за успеха и как се стига дотук. Те са изключително амбициозни деца и знаем че нашите успехи са нищо в сравнение с успехите, които могат да постигнат те.