63-годишен шофьор почина на място след челен удар с насрещно движещ се автомобил, а други четирима, сред които и 5-годишно дете, са в болницата без опасност за живота.
Ужасяващата катастрофа между „Мицубиши Спeйс Рънър“ със силистренски номер и „Опел Астра“ със същата регистрация стана вчера около 6.15 часа на правия участък преди Сливо поле. Немската кола е пътувала в посока Силистра, когато изненадващо водачът й навлязъл в насрещната лента и блъснал с лявата си страна челно мицубишито. След удара опелът останал на пътя с размазана предна лява част, а другата кола паднала в лявата крайпътна канавка в посока Сливо поле, при което мъжът зад волана издъхнал, а 55-годишната му съпруга получила наранявания по тялото и е настанена в болничното хирургично отделение.
По-леко е пострадало пътуващото в немския автомобил младо семейство - мъж и жена на 30 и 31 години и 5-годишното им дете. Родителите са с травми по ръцете и краката, а детето им е с черепно-мозъчна травма, но лека и без опасност за живота му.
Причините за катастрофата все още не са ясни. Има предположение, че утринното слънце е заслепило пътуващия към Сливо поле шофьор на опела и той е навлязъл в насрещната лента. Не се изключва вероятността да е отклонил вниманието си за миг и неусетно да е тръгнал срещу другия автомобил.
Това е деветият смъртен случай при катастрофа от началото на годината в региона. Седем от предишните осем жертви са били застигнати от смъртта на злокобния път Русе-Бяла, осмата е на пътя Николово-Червена вода.