Като тийнейджър Леонардо Ди Каприо е щял да участва в хитовия американски сериал „Спасители на плажа”. Носителят на „Оскар” е трябвало да изиграе сина на Мич Бюканън – героя на Дейвид Хаселхоф.

В крайна сметка плановете пропаднали, поради притесненията на Хаселхоф, че 15-годишният Лео е прекалено голям и по този начин самият Мич ще изглежда по-стар, отколкото трябва.

Това разкри пред „Холивуд рипортър” някогашният продуцент на сериала Майкъл Бърк.

„Ди Каприо беше готов за ролята, но Дейвид си помисли, че така ще изглежда по-стар. Той имаше много подобни притеснения“, каза той.

В крайна сметка 9-годишният Джереми Джексън е нает за ролята. Хаселхоф обаче продължава с претенциите си спрямо кастинга, което за малко не коства участието в сериала на Памела Андерсън. „Дейвид каза: „Не искам момиче, което се е снимало в „Плейбой”. Сериалът го гледат деца”, разкри Бърк.

Според колегата му продуцент Дъглас Шварц причината е била друга. „Тя имаше огромни гърди и Дейвид си мислеше, че всички ще гледат тях и ще бъде засенчен. Това и стана”, смее се Шварц днес.

Представители на Хаселхоф все още не са коментирали разкритията. Той и Андерсън се съгласиха да направят кратки появи в предстоящия пълнометражен филм „Спасители на плажа”, в който ще играят Дуейн Джонсън-Скалата и Зак Ефрън.

Режисьор ще е Сет Гордън, познат със „Шефове-гадняри”. Младият герой на Ефрън и колегите му ще се борят с петролен магнат, чийто планове застрашават работните им места и околната среда. Скалата ще изиграе Мич Бюканън, а моделът Кели Рорбах ще се въплъти в Си Джей Паркър – героинята на Андерсън.

Не е ясно как самата Памела и Дейвид Хаселхоф ще се включат в лентата, която трябва да излезе през май догодина.