Лятната буря в събота вечерта прекърши и изкорени дървета, големи клони изпопадаха на земята, за късмет няма пострадали паркирани автомобили. За час и половина силният дъжд достигна 30 литра на квадратен метър и отново наводни критичните участъци под мостовете в града. Но единствено на Охлюва в голямата вода са закъсали три коли, чиито собственици са ги извадили след пороя.
Ураганният вятър се изви в 9 часа вечерта. Най-силно той е бил усетен в „Здравец“, където на ул. „Алея Белите хризантеми“ вихрушката е прекършила бреза и дебела липа. В района на магазин „Пацони“ на ул.“Захари Стоянов“ пък старо дърво е изкоренено и се е стоварило на тротоара до паркиран опел. На много улици в квартала има строшени клони, които също не са засегнали паркирани коли. Клонаци са засипали и спортна площадка в квартала.
По същото време небето се цепеше от светкавици и гръмотевици и в 21.30 часа дъждът започна да се излива като из ведро. След малко едрите капки се превърнаха в ледени зрънца с формата на леща, но градушката бе само за около 5 минути. От падналия дъжд в „Дружба 3“ по бул.“Христо Ботев“ надолу е тръгнала река, помела е пластмасовите ограждения на велоалеята и ги е влачила до Симовата мелница. Част от тях вчера сутринта бяха разхвърляни по тревната площ между платната.
По време на бурята в пожарната са получени над 25 сигнала за паднали дървета и клони и за наводнени мазета в блокове. Спецавтомобилите от двете противопожарни подразделения са се отзовали на сигналите за помощ и след спиране на дъжда са отводнили навсякъде. Канализацията в града е поела голямата вода след валежа, а работници от „Паркстрой“ вчера режеха и премахваха падналите дървета и клони. В „Здравец“ жители на квартала сами започнаха да разчистват, за да освободят тротоарите и улиците.
Синоптиците предвиждат тази седмица захлаждане, като температурите ще се движат около 28 градуса. Дъжд ще вали днес и утре, в сряда ще спре, но в четвъртък и петък пак се очакват превалявания, но вече с по-малка сила.