С облекчена присъда откъм глобата и стоенето без шофьорска книжка се оказа 52-годишният тираджия Ердинч Ахмед, който на 17 март хвърли четири банкноти от по 50 евро на пътни полицаи, за да го пуснат да си продължи по пътя и да скрият, че кара пиян.
На 30 март професионалният шофьор от Джебел, който е с двойно гражданство - турско и българско, бе наказан от Русенския окръжен съд на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок, през който бе задължен да работи или учи, както и да плати 7800 лева глоба. Отделно трябваше да стои 3 години без шофьорска книжка. Ердинч обаче обжалва присъдата си, а втората инстанция във Велико Търново отчасти се смили над него. Апелативните съдии намалиха глобата му на 3500 лева, като изтъкнаха, че той е единственият работещ член в семейството, който осигурява прехраната му, а след случката с подкупа е останал без работа и доходи. Освен това намалиха и срока, в който бе лишен от правото да сяда зад волана - от 3 на 2 години. Причината - инцидентът, за който стигнал до съд, бил изолиран, осъзнал грешката си, пък и е професионален шофьор и книжката му е ценна. И тази присъда обаче може да се обжалва.
Всъщност 52-годишният Ердинч тръгнал на 16 март от Турция към Румъния. Към 18.30 часа спрял до великотърновското село Куцина да почине, изпил 200-300 грама мастика, а след това обърнал няколко бири и си легнал. Станал по тъмно на път за Дунав мост. Към 7.10 часа полицейски екип от Бяла получил инструкции да причака турския камион до кръговото, тъй като шофьорът не спрял на проверка по-рано и имало съмнения, че кара пиян. На беленската стоп-палка обаче Ердинч се подчинил, а униформените набързо усетили алкохолния мирис, който се носи от него. Обяснили му, че трябва да даде проба, но тираджията категорично отказал. Докато оформяли документите за несъгласието му, Ердинч се усетил, че е в тежко прегрешение и трябва да измисли спасителен план. Затова отворил предната лява врата на патрулката, хвърлил 2 банкноти от по 50 евро и ги попитал „Стигат ли ви? Пускайте ме да си вървя“. Полицаят се възмутил и го попитал какви ги върши и тръгнал да звъни на оперативния дежурен, при което тираджията извадил още 2 банкноти по 50 евро, които също хвърлил на седалката с думите: „Това вече стига ли ви? Пускайте ме да си вървя!“. Униформеният му казал да не прави глупости, а Ердинч отвърнал: „Малко ли са ви? Още ли искате?“. В същото време обаче полицаите докладвали за опита за подкуп и не след дълго тираджията бил задържан. По-късно се оказало, че той е шофирал с 1.91 промила алкохол.