Четири години затвор чу на първа инстанция многократно осъждан рецидивист, за който кражбите се превърнали в ежедневие и основно средство за препитание.
Поредната му присъда дойде след случка от вечерта на 10 февруари 2015 година. Тогава тъкмо бил чукнал 2 месеца на свобода и хванал влака от Варна за Русе, за да се види със свой приятел, с когото завързали дружба в затвора в Белене. Докато чакал своя познат на автогарата, рецидивистът се изкушил от офис на транспортна фирма. И тъй като носел в себе си отвертка, коварният му план не бил сложен за изпълнение. Успял да се пребори със заключващия механизъм на прозореца и да го отвори, след което влязъл в офиса. Грешката му била, че докато преминавал, се порязъл на стъклото и оставил кървава следа. От чекмедже на бюрото свил 960 лева и си плюл на петите. И веднага започнал да харчи парите лекомислено - наел си такси, което да го закара до Варна срещу 200 лева. 
За стореното опитният рецидивист призна пред съда, с което си осигури облекчена присъда - не 6 години затвор, а 4 години.