Реституираните с измама магазини на пъпа на центъра от бившия амбициозен председател на младежкия СДС в Русе Юлиян Спасов продължават да са в основата на съдебни битки, въпреки че той бе осъден за тяхното неправомерно придобиване, а след това уби и свой съучастник, който бил на крачка да разкрие в детайли престъпната схема. За убийството 41-годишният Спасов вече излежава окончателна присъда от 25 години затвор. 
Междувременно обаче положението с апетитните магазини на ул.“Александровска“ остава висящо. Оказва се, че все още те са в ръцете на наследниците на убития Иван Михайлов.  

Те продължават да прибират наеми от тях, макар да е доказано, че имотите са реституирани с измама и фалшиви нотариални актове и съответно техен собственик трябва да е държавата. Затова и стартира поредна съдебна битка - министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова поиска от съда съпругата и дъщерята на убития Михайлов да предадат имотите в държавни ръце. 
На първа инстанция Районният съд припомни, че Спасов и Михайлов са придобили неправомерно двата магазина, като са заблудили тогавашния областен управител Румен Януаров с фалшиви документи, а за това вече има присъда. В същото време обаче помещенията реално са държавна собственост, въпреки че фактически с тях се разпореждат наследниците на Михайлов. Затова съдът прецени, че имотите трябва да се върнат на държавата, но решението може да се обжалва.
Сагата впрочем излезе наяве през 2006 година, когато Спасов се сдоби с официални обвинения, че успял да се докопа до томче от нотариалния архив на Районния съд от 1947 г. и да подмени няколко нотариални акта в него. Така пенсионерът Иван Михайлов осъмнал като наследник на имот на пъпа на града - лъскава сграда до часовника на „Александровска“ с магазините отдолу. По оценките от 2002 година имотът струвал около 720 000 лева. Делото се проточи с години, четоха се различни присъди по различните инстанции, но когато удари часът на финала - Върховният касационен съд, се стигна до смъртта на пенсионера. По-късно Спасов призна, че на 11 март 2013 година е убил хладнокръвно приятеля си посред бял ден в дома му като го наръгал с нож четири пъти в челото, три пъти във врата, освен това го изтезавал и с електрошок по брадата. Смъртоносната рана, която сложила край на мъките на възрастния му съучастник била нанесена в гръбначния мозък. Самият Спасов заяви пред съда, че е сторил голям грях и че е убил 70-годишния Михайлов, но се оправда, че всъщност го било страх от него. Причината бившият партиен активист да планира убийството на пенсионера станала непреклонността на Михайлов във връзка със събирането на бъдещите наеми и с водените срещу тях дела за въпросните имоти. Отделно няколко думи на Михайлов можели не просто да оставят без пари Спасов, но и да го вкарат в затвора заедно с брат му.