Това, че на 7 март 2015 година 45-годишният автомонтьор Тодор Куманов помете с висока скорост и 1.94 промила алкохол на пешеходна пътека 53-годишната Милка Р., качи тялото й на капака на новозакупеното си „Волво“, а след като трупът й падна на пътното платно, той го заобиколи и избяга, и всичко това стана пред очите на 10-годишния му син, който се е возил на предната седалка, не е особено тежък случай, затова мъжът не заслужава 6 години затвор. Това изтъкна пред Апелативния съд във Велико Търново защитата на Тодор. От своя страна, прокуратурата настоя мъжът да бъде наказан не с 6 години решетки, а с 8 години. В крайна сметка съдиите на втора инстанция не удовлетвориха в пълна степен молбите на никоя от страните - прецениха единствено, че Тодор не трябва да лежи в затвор от закрит тип при строг режим, а в открито общежитие при общ режим. Причината - действително бил влизал 4 пъти в затвора, но вече бил реабилитиран и се водел с чисто съдебно минало. А освен това престъпленията по непредпазливост, които не са умишлени като въпросната катастрофа, не се наказват със строг затвор. Така магистратите нито намалиха, нито увеличиха размера на престоя му зад решетките, но присъдата може да се обжалва пред още една инстанция.
Катастрофата стана на прав участък на бул.“Христо Ботев“ на входа на Русе откъм Разград. Жената пресичала на сигнализирана, маркирана и осветена пешеходна пътека на зелена светлина. Шофьорът е имал видимост от 100 метра и дори, докато се е движил с 82 км/ч въпреки разрешените в града 50 км/ч, е можел да спре и да предотврати удара и смъртта на пешеходката. Тук обаче своята роля е изиграл изпитият алкохол, около 200 грама водка, който е забавил реакциите му и е нарушил съобразителността му, твърди прокуратурата.
Впрочем Тодор се връщал от Беловец, откъдето купил червеното волво. Макар шофьорската му книжка да била изтекла още преди 3 години, той не се притеснявал да сяда зад волана, дори и да вози детето си. Колата пък нямала валиден годишен технически преглед. 
Пътят на пешеходката бил пресечен от фучащото с над 80 км/ч волво, което не намалило скоростта, а директно я помело, но шофьорът заобиколил тялото й и избягал от мястото на инцидента. В 19.10 часа свидетели подали сигнал на тел.112, а виновният водач се скрил в дома на сестра си в местността Хаджигеновата чешма. Там изпил още около 200 грама водка, а два часа и половина по-късно сестра му набрала тел.112, за да съобщи за избягалия шофьор. След полунощ проба отчела, че алкохолът в кръвта на Тодор е 2.26 промила.