Автогонките по „Липник“ са подновени, оплакаха се живеещи в блоковете покрай булеварда, които отново нямат покой от ревящи двигатели и свистящи гуми. За писта обикновено се ползва трасето от кръстовище „Олимп“ към КАТ. Другото платно също посреща нощни ралита, но значително по-рядко.
Един от бодърстващите по принуда граждани дори е заснел клип, който вчера бе излъчен от най-големите национални телевизии. Във видеото се вижда как млад мъж дава старт на бял и червен автомобил на кръстовището „Олимп“ и „състезателите“ тръгват с въртене на гуми в посока КАТ. Двете повдигнати пешеходни пътеки до ОУ „Васил Априлов“ явно не само не притесняват любителите на високите скорости, а дори им вдигат адреналина. 
Вчера в малките часове и десетки живеещи на „Борисова“ излязоха по терасите си заради самозабравил се моторист, който правеше тегели с подлудяващо шумната си машина. Оплаквания има и от хора от блоковете по бул. „Фердинанд“, където среднощ или тунинговани коли, или нагли мотористи вдигат шум до бога, настъпили газта в безумни състезания.
Гонката между двете коли по „Липник“ вероятно е от вторник, защото в сряда получих сигнал, че нелегалните състезания по булеварда са подновени и разпоредих на КАТ цяла нощ една патрулка да обикаля в района. Автомобилите ни са малко, но независимо от това от днес всяка нощ патрулки започват да дежурят по главните артерии в града, за да спрат гонките, каза директорът на ОДМВР ст. комисар Теодор Атанасов.