Постоянен арест за 19-годишния Габриел Г. постанови състав на Русенския окръжен съд, като не се смили над младежа и защитата му, които помолиха за каквато и да е друга, но по-лека мярка.
Тийнейджърът е задържан в ареста преди седмица заради навиците си да краде. Така си набавял средства, които по-късно да проиграе на игрални автомати в казина. Въпреки крехката си възраст, Габриел е осъждан вече на пробация и има условна присъда за прегрешения, докато е бил непълнолетен. Затова прокуратурата изтъкна, че младежът е с утвърдено престъпно поведение, безкритичен и без задръжки.
От друга страна пък адвокатът му посочи, че кражбата на компютър, в която са участвали и негови приятели, всъщност е още от 11 ноември 2015 година. По негови думи фактите около престъплението са били изяснени още на 25 ноември и за него е учудващо защо чак на 21 юни Габриел е привлечен като обвиняем. 
Осем месеца разследващите не са преценили, че той трябва да е задържан или да му се вземе каквато и да е друга мярка, въпреки че именно след престъплението е бил рисковият период. Освен това Габриел е с психическо заболяване и арестът не е подходящо място за него, мотивира се адвокатът и поиска младежът да бъде освободен.
Окръжните съдии обаче бяха категорични, че правилно районните им колеги са задържали тийнейджъра и окончателно прецениха, че трябва да чака поредна присъда в килия.