Моторист се удари вчера в кола при изпреварване на тир на пътя Русе-Бяла. Инцидентът е станал малко след 10 часа край разклона за село Обретеник. По чудо няма пострадали, а само материални щети.
Инцидентът станал в участък с позволена скорост 70 км/ч. Пътуващият към Бяла моторист предприел рисково изпреварване на тежкотоварния камион, при което е връхлетял върху „Хонда Сивик“ с пловдивска регистрация, в който пътували жена и дете. Мотористът се е опитал да избегне сблъсъка, но изгубил управление на мокрия път и паднал, като по чудо не се озовал под гумите на тира.
Всички се отървали само с уплаха и поражения по мотора и автомобила. Камионът продължил пътя си, тъй като няма вина за инцидента.
Няколко часа по-рано отново пътят Русе-Бяла стана сцена на катастрофа, за радост също без пострадали. Около 8.30 часа водач на микробус „Фолксваген“ не успял да вземе завоя до разклона за Пиргово на път за Русе, унесъл се вляво и се блъснал в мантинелата. Тя пък отхвърлила буса в отсрещната страна на платното и го забила в крайпътно дърво.
Още една катастрофа заради шофьорска грешка, но с много по-тежки последствия, стана в нощта срещу сряда на километър от Сливо поле. 19-годишен младеж с „Фолксваген Поло“ изгубил контрол над автомобила, който се унесъл надясно и се преобърнал по таван в крайпътните шубраци. Момчето успяло да излезе на пътя, където го видял шофьор на преминаваща кола и повикал помощ на тел.112. На място пристигнала линейка от Сливо поле, която откарала пострадалия в болницата. Прегледът показал кръвоизлив на мозъка и травма на шийни прешлени. Момчето е настанено за лечение в неврохирургия с опасност за живота.