Според мен всички ще загубим от това, че Великобритания излиза от Европейския съюз, както самата тя, така и ЕС като такъв. Това обаче е знак, че трябва да направим пълни анализи, не само ние, всички държави членки защо се случва това. Това заяви в Русе зам.- министърът на икономиката Даниела Везиева. Според нея е твърде рано да се коментира какви биха били последствията от Brexit за България, тъй като процедурата е дълга и все още има шанс тя да бъде прекратена. 
По принцип бихме могли да спечелим, защото ще се отворят различни ниши - чисто икономически, но не трябва да забравяме и факта, че ЕС като пазар е много силно регламентиран, коментира Везиева.  
На въпроса дали трябва да очакваме завръщане на работещите на Острова българи тя заяви, че може би от половин година се наблюдава завръщане на българи от чужбина в страната. „Доста млади хора се завърнаха. Един млад човек, с когото скоро се срещнах, е мъж, който направи стартираща фирма свързана със софтуерно приложение в производството на машини. 
Наистина се завръщат младите хора в България. Не е много лесно да живееш в чужбина. Не е много лесно да стартираш там бизнес. Мисля, че младите хора вече започват да осъзнават това, че макар и работейки за по-високи заплати в чужбина, тези заплати не са равностойни. Защото 2 хиляди евро в Германия и 2 хиляди евро в България имат много различна стойност, обясни зам.- министърът на икономиката.