„Обществената поръчка по ремонтите на Градския стадион в Русе ще бъде пусната на 5 юли. Надявам се, че ако няма обжалвания, работата по обекта да започне през август. За срокове не мога да говоря, но вярвам, че всичко ще приключи колкото се може по-бързо без компромиси в качеството на работата“, обяви на пресконференция вчера спортният министър Красен Кралев.
В нея участваха кметът Пламен Стоилов, областният управител Стефко Бурджиев, шефът на общинския съвет Христо Белоев, депутатите Пламен Нунев и Свилен Иванов, директорът на Спортното училище Борис Цветанов и зам.-кметът Димитър Наков.
Кметът благодари на министъра за всичко, което прави за спорта в Русе и допълни, че съгласно изискванията на БФС за състоянието на базата и предвид очертаващите се ремонти „Дунав“ може би ще играе първите си един-два мача в Първа лига извън Русе.
„Толкова години не се е правило нищо, така че тези ремонти трябва да бъдат извършени. Извинявам се на русенци, но аз също ще пътувам за двубоите извън Русе. Общината ще приключи до 7 юли с всички нейни ангажименти по Градския стадион - сектор за гости, тоалетни, озвучаване и т.н. Ще заложим в новия бюджет 300 000 за поетапна работа по козирки, ВИП-ложа и други подобрения“, каза Стоилов. 
Спортното училище ще получи от държавата 2 800 000 лева за реконструкцията на сградата си и общежитието. 
„То трябва да стане привлекателен център за децата от Русенска област“, подчерта министърът.    
По-рано през деня Кралев получи икона и медал за спортни заслуги от кмета на община Ценово д-р Петър Петров. Министърът посети многофункционалната спортна площадка в местното ОУ „Христо Ботев“, където присъства на демонстрация по стрийтфитнес. 
Министърът и кметът на Бяла Димитър Славов пък откриха спортна площадка „Арена Бяла“. Съоръжението на стойност 120 000 лева, осигурени от община Бяла, е с изкуствено осветление, терен за няколко вида спорт, 380 седящи места.