Ще се откажа публично от българското си гражданство заради непоносимото беззаконие! Как може да имам нотариален акт, договори за покупка на имот, да съм превеждал по банков път вноските си и от тях отлично да си личи основанието - а именно за покупка на ателие, а накрая да излезе, че имотът не е мой?! Изцяло платена покупка, а накрая стоката се оказва фалшива?! Това пише в емоционално писмо до „Утро“ работещият в Италия Лъчезар Янков, който е един от десетките потърпевши покрай имотните саги на бизнесмена Явор Блъсков. Янков е броил пари за ателие в блок „Теодора“ зад хипермаркет „Практикер“, снабдил се е с всички документи за собственост, но не е знаел, че имотът е вървял с ипотека и затова на 10 юни той е бил описан от частен съдебен изпълнител.  
Повече не се издържа от беззаконието и ходенето по мъки в институциите в Русе. Как така след всичко, което показаха медиите, няма повдигнато обвинение за измама?! Трябва законен съд да разгледа и реши кой е прав и кой не. Нека законно да ме осъдят да си платя повторно платения вече веднъж апартамент, възмущава се още Янков.
Своите оплаквания от абсурдната ситуация мъжът отправя още към прокуратурата и към кмета на Русе Пламен Стоилов.
До драмата на новодомците се стигна, след като си купили жилища и помещения, но години по-късно разбрали, че всъщност имотите вървят с ипотеки. И тъй като строителят не се издължава на банките, неговите клиенти се оказаха в ролята на борчлии. Така преди около 4 години случаят стигна до частен съдебен изпълнител, който трябва да продаде имотите, с което да погаси дълговете на Блъсков. Подобно бе положението и на новодомците в бившето АОНСУ на старото Разградско шосе и новопостроената жилищна кооперация до него. За това потърпевшите предприеха серия от протести и жалби с искане справедливостта да възтържествува и черно на бяло да се докаже, че те без да знаят са станали жертви на алчна далавера. Част от преметнатите вече си купиха на търг за втори път собствените апартаменти.