Гергана Иванова от Берковица се дипломира в Университета в Абърдийн, Шотландия, облечена в българска носия. Тя предизвика огромен интерес сред гостите, много от тях се снимаха с красивото момиче.Гергана Иванова е възпитаничка на Гимназия Д-р Иван Панов” в Берковица. Тя завършва международни отношения и лингвистика и се дипломира като Master of Arts with Honours in International Relations, Language and Linguistics, the University of Aberdeen, съобщава общината.

За цялостния си принос към работата на студентските организации Гергана получи награда от Университета. През годините си на обучение тя е работила и като президент на българското общество.
 
Пожелаваме й много успехи в реализацията й в живота, казват от общината.Така смаяла колегите си. Снимка с нея си направила и представителят на Камила Паркър Боулс, съпругата на престолонаследника принц Чарлз, която е патрон на университета. За приноса си към работата на студентските организации българката получи специална награда от ВУЗ-а в Абърдийн, съобщи „24 часа”.

Гергана започва работа в университета в Абърдийн, а след това и обучението си за магистърска степен. Младата берковчанка планира да се занимава с медии.