С окончателна условна присъда, която го сваля и от волана през следващите 2 години, се сдоби тираджия, подкарал през просото с на 2.56 промила.
Случаят е от 23 февруари, когато малко преди 22 часа опитният шофьор седнал зад волана на „Ивеко Стралис“ с бургаска регистрация на път за Румъния. Качил се на естакадата преди кантара за заплащане на такси, но не успял да я уцели и камионът тръгнал застрашително към кабинката на митническите инспектори. За късмет не я ударил, а се блъснал в бетонна предпазна ограда. Митничарите усетили алкохолните изпарения, които се носели около злополучния водач и той бил тестван с дрегер. Пробата отчела 2.56 промила алкохол, което автоматично го лишило от шофьорската му книжка и талона на автомобила.
Тираджията отказал да даде кръвна проба, а след това пред две съдебни инстанции тираджията се оправда, че имал проблем със зъбите и се жабурел с ракия. Затова според него вероятно това е била причината за отчетения алкохол в организма му. Експертиза обаче посече версията му като невъзможна.
Затова и Районният, и Окръжният съд решиха, че шофьорът заслужава наказание от 2 години условно с 4 години изпитателен срок, глоба от 600 лева и да стои без книжка за 2 години. Присъдата е окончателна.